НПН / Новини / Передчасне послаблення карантину – загроза від Балог!

Передчасне послаблення карантину – загроза від Балог!

Кількість хворих на коронавірус в Україні зросла на 550 осіб. Це один із найвищих показників за період пандемії. Семеро людей за добу померли, 85 осіб одужали, всього число інфікованих на 2 травня становить 11 411 осіб.
64 нових випадки захворювання на COVID-19 зафіксовано за добу на Закарпатті, це більше 11 відсотків нових хворих по відношенню до цілої країни. Для найменшого регіону це занадто великий показник!
На цьому тлі, рішення Мукачівської міської ради щодо послаблення карантинних заходів та відновлення роботи торгівельних закладів є в будь-якому випадку – передчасним та й ризиковим!
Адже послаблення карантину призведе до чергового спалаху кількості хворих та не здатності медичної системи надати допомогу всім потребуючим! Завдяки карантину вдалось не допустити повторення ситуації Італії, якій прийшлось впроваджувати сортування людей, кому надавати медичну допомогу, а кому не надавати.
Тож як розцінювати дії посадовців Мукачівської міської ради – чи це початок передвиборчих піар акцій, або це невгамонне бажання отримати дохід від торгівельних закладів, більшість яких належать чиновникам міської ради!
Щоб це не було – таке рішення наражає на смертельну небезпеку мешканців історичного міста та всієї області. Адже карантин в Україні був запроваджений для забезпечення спроможності системи охорони здоров’я реагувати на випадки коронавірусної хвороби і у випадку значного погіршення епідеміологічної ситуації лікувати хворих буде ніде, нікому та нічим! Для чого паску святили вдома? Щоб одним рішенням попаплюжити всі заходи та обмеження?!