НПН / Новини / ОСТАННІ ЕТАПИ МОЖУТЬ ПОЧАТИСЯ ОДНОЧАСНО: В УРЯДІ ПОВІДОМИЛИ ПРО МОЖЛИВЕ ПРИШВИДШЕННЯ ВИХОДУ З КАРАНТИНУ

ОСТАННІ ЕТАПИ МОЖУТЬ ПОЧАТИСЯ ОДНОЧАСНО: В УРЯДІ ПОВІДОМИЛИ ПРО МОЖЛИВЕ ПРИШВИДШЕННЯ ВИХОДУ З КАРАНТИНУ

Але Шмигаль допускає і посилення карантину. 

Прискорений перехід із першого етапу виходу України з карантину на наступні буде залежати від ситуації із новими випадками зараження коронавірусом COVID-19. У разі зменшення кількості хворих, одночасно може початися другий, третій і четвертий етап.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, початком поступового завершення карантину буде заплановане 11 травня, але подальші етапи не прив’язані до конкретних дат. Все залежатиме від того, яка кількість нових випадків COVID-19.

“Наступні етапи не прив’язані до конкретних дат, а їх запуск залежить від динаміки захворювання. Тобто, якщо уряд бачитиме, що кількість захворілих знижується, то другий, третій або четвертий етап можуть початися одночасно”, – повідомив Шмигаль.

Водночас, очільник уряду допускає можливість посилення і подовження карантину. У разі, “якщо в країні буде спостерігатися значне збільшення кількості захворілих”.

Наразі кожне міністерство та відомство має сформувати детальні роз’яснення, за яких умов повинні працювати об’єкти, які будуть відкриватися. Він Шмигаль нагадав, що Мінекономіки та МОЗ вже розробили критерії роботи та контроль продовольчих ринків.

“Це дасть можливість цієї середи ухвалити рішення про відкриття понад 280 ринків в Україні. Цей перелік може бути розширений, якщо й інші ринки зможуть забезпечити належні умови роботи”, – підсумував прем’єр.

Підписуйтесь на #НПН# в Telegram-канал https://t.me/npn_net_ua. Отримуйте тільки самі свіжі новини