НПН / Новини / Митрополити Онуфрій та Антоній таємно госпіталізовані з COVID-19

Митрополити Онуфрій та Антоній таємно госпіталізовані з COVID-19

“ТСН Тиждень” повідомили, що очільник РПЦ в Україні Онуфрій та його права рука Антоній перебувають у лікарні з COVID-19 під чужими іменами, аби зберегти повну секретність.

Дану інформацію, з посиланням на першоджерело – “Релігійну правду” –  телеканал “ТСН” розмістив в себе на сторінці в Фейсбук:

“Підтверджуємо. Верхівка УПЦ МП з переляку лягла в клініку під чужими іменами, коли отримала позитивний тест. Вчора Антоній в лавру на ефір з температурою їздив.”

Про таку недобросовісну авантюру зі сторони богослужителів Московського патріархату стало відомо журналістам “Релігійної правди”. Дана новина відразу ж викликала резонанс зі сторони громадськості та журналістів.

В результаті перевірки інформація про це підтвердилась, про що повідомили головні медіа України, в тому числі “ТСН”.

В статті “Релігійної правди” йдеться:

“Очільник РПЦ в Україні (МП) митрополит Онуфрій заразився коронавірусом і його таємно госпіталізували. Про це Релігійній правді повідомили джерела у Києво-Печерській лаврі.

Також коронавірус виявили у митрополита РПЦвУ Антонія та ректора Київської духовної академії при Києво-Печерській лаврі єпископа Сильвестра.

Наразі вони також госпіталізовані. Раніше коронавірусну інфекцію підхопили намісник Києво-Печерської Лаври Митрополит Павло та настоятель Свято-Троїцького …

Очільник РПЦ в Україні (МП) митрополит Онуфрій заразився коронавірусом і його таємно госпіталізували. Про це Релігійній правді повідомили джерела у Києво-Печерській лаврі.

Також коронавірус виявили у митрополита РПЦвУ Антонія та ректора Київської духовної академії при Києво-Печерській лаврі єпископа Сильвестра. Наразі вони також госпіталізовані.

Раніше коронавірусну інфекцію підхопили намісник Києво-Печерської Лаври Митрополит Павло та настоятель Свято-Троїцького Іонинського монастиря єпископ РПЦвУ Іона.

За даними наших джерел, митрополити Онуфрій та Антоній проходили тест на коронавірус анонімно, і були госпіталізовані під чужим іменем. Так вчинили з метою убезпечити РПЦвУ від звинувачень напередодні Великодня.

«Швидше за все, митрополит Онуфрій не проводитиме Великодню літургію, оскільки для нього наразі найважливішим питанням залишається власне здоров’я, а не репутації церкви», – зазначило джерело.

Ввечері 17 квітня митрополит Антоній з’явився у програмі «Свобода слова Савіка Шустера». Він залишив клініку на цей час та поїхав до Києво-Печерської лаври, щоб взяти участь в прямому ефірі, про який була домовленість зазделегідь.

Нагадаємо, представники РПЦ в Україні до останнього моменту ігнорували карантинні вимоги, закликали вірян ходити до церкви, попри ризик спалаху COVID-19.

13 квітня мер Києва повідомив, що Києво-Печерську лавру закривають на карантин за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій столиці. Тести на коронавірус пройшли 230 ченців і 68 семінаристів.

17 квітня помер вже третій чернець Свято-Успенської Києво-Печерської лаври Никодим. Напередодні померли насельники Києво-Печерської лаври монахи Нектарій і Наум.”

Джерело: http://religionpravda.com.ua/2020/04/18/%d0%9c%d0%b8%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b8-%d0%9e%d0%bd%d1%83%d1%84%d1%80%d1%96%d0%b9-%d1%82%d0%b0-%d0%90%d0%bd%d1%82%d0%be%d0%bd%d1%96%d0%b9-%d1%82%d0%b0%d1%94%d0%bc%d0%bd/