НПН / Новини / Карантин не завада: у центрі Житомира священники Московського патріархату причащають прихожан

Карантин не завада: у центрі Житомира священники Московського патріархату причащають прихожан

Попри карантинні заборони, зранку 7 квітня біля Спасо-Преображенского собору у Житомирі зібралися понад 60 прихожан. Люди вишикувались в чергу до таїнства причастя. Цього дня православні святкують Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Про це повідомляє Житомир.Info.

«Біля церкви людей голосно просять тримати дистанцію два метри один від одного і обов’язково одягати маски. Також після причастя швидко іти та не затримуватись. На місці є екіпажі патрульної поліції», – йдеться у повідомленні.

На фото видно, що дехто з прихожан без масок. Є і ті, хто прийшов з дітьми. Перед входом до церкви стоять священники теж без масок, у руках тримають чашу та ложку і проводять таїнство причастя.

У патрульній поліції розповіли, що священників попередили, що це є порушення умов карантину.

«Наші екіпажі під’їхали, поспілкувались із священниками. Також ще раз пояснили священникам, що в таких умовах заборонено скупчення людей. Священник сказав, що церкви ніхто не закривав. Наші попередили, провели превентивні заходи і попросили, щоб люди повдягали маски та почали дотримуватись дистанції. Поліцейські дочекалися, поки завершиться ця ранкова служба і причастя. Причастя закінчилось, і вони позабирали все та порозходились», – розповіли у патрульній поліції.

Підписуйтесь на #НПН# в Telegram-канал https://t.me/npn_net_ua. Отримуйте тільки самі свіжі новини