НПН / Новини / До сліз: відео, на якому Папа самотньо молиться на порожній площі, стане символом нашої епохи (Відео)

До сліз: відео, на якому Папа самотньо молиться на порожній площі, стане символом нашої епохи (Відео)

Відео, на якому Папа Римський Франциск крокує порожньою площею св. Петра у Ватикані, а потім проводить обряд молитви, зворушує до сліз. 

Ця молитва на самоті  і сповнене підтримки благословення Папи стануть символами нашої епохи – часу, коли люди змушені ховатися у своїх домівках від біди, а  душі їхніх співвітчизників щодня сотнями відлітають на небо.

Католицький обряд Папа Римський здійснював на порожній площі. На ній зазвичай яблуку ніде впасти –  площа завжди переповнена прочанами. Але в умовах швидкого поширення коронавірусу і жорсткого карантину, який оголосили на всій території Італії, як і в багатьох країнах світу, святі літургії у ці дні переважно транслюють в режимі онлайн, а вірян закликають залишатися вдома.

«Густа пітьма спустилася на наші площі, вулиці та міста; вона запанувала над нашими життями, наповняючи все оглушливою тишею та гнітючою порожнечею, що пapaлiзyє кожну річ, яку зустрічає на своїй дорозі: це відчувається в повітрі, в жестах, про це говорять погляди… Ми усвідомили, що перебуваємо в одному човні, всі вразливі та дезорієнтовані, але водночас важливі та потрібні, всі покликані залишатися разом, всі потребуючи взаємно підтримувати одні одних. У цьому човні присутні всі ми», – наголосив у своїй промові Папа Франциск.

У цей день він уділив особливе благословення Urbi et Orbi – місту і світові.

Підписуйтесь на #НПН# в Telegram-канал https://t.me/npn_net_ua. Отримуйте тільки самі свіжі новини