НПН / Новини / Новий глава МОЗ Степанов озвучив “план війни” з коронавірусом в Україні (Відео)

Новий глава МОЗ Степанов озвучив “план війни” з коронавірусом в Україні (Відео)

Новий глава МОЗ Максим Степанов вперше озвучив свої плани щодо боротьби з коронавірусом в Україні, виступивши за посилення контролю карантину.

В ефірі ТСН увечері 30 березня Степанов зазначив, що необхідно навести лад з обмежувальними заходами. За його словами, потрібні “жорсткі, але розумні” правила.

Насамперед, за його словами, потрібно подбати про літніх людей, які перебувають у групі ризику, а також про тих, хто має хронічні захворювання.

“Для того, щоб вони залишалися вдома, їх потрібно забезпечити всім необхідним”, – сказав Степанов, наголосивши на необхідності спільної роботи МОЗ, міністерства фінансів та місцевої влади в кожному регіоні.

У нас немає часу чекати на науково підтверджені клінічні дослідження“, – сказав міністр, заявивши, що медики будуть застосовувати всі схеми й алгоритми, які дозволять вилікувати інфікованих.

Степанов також висловився про необхідність розгортати мобільні госпіталі та аналізувати готовність лікарень до зустрічі з COVID-19.

“Я вважаю, що мінімум місяць ми втратили. Не хочу нікого критикувати. Краще готуватися до гіршого варіанту, але щоб у нас його не було”, – сказав він, назвавши пандемію коронавірусу війною і закликавши всіх дотримуватися карантину, щоб не повторити сценаріїв Італії та Іспанії.

Пізніше МОЗ опублікував ще одну заяву, в якому Степанов пообіцяв діяти швидко і системно в боротьбі з COVID-19, запевнивши, що буде боротися за життя кожного українця.

Також він закликав політиків відсунути свої амбіції на другий план і хоча б на час забути про рейтинги, об’єднавшись заради порятунку українців. Степанов заявив, що в національній медицині є безліч проблем і пообіцяв їх вирішити.

Підписуйтесь на #НПН# в Telegram-канал https://t.me/npn_net_ua. Отримуйте тільки самі свіжі новини