НПН / Новини / У Києві прибрали білборди з російською пропагандою (Фото та Відео)

У Києві прибрали білборди з російською пропагандою (Фото та Відео)

Білборди з неоднозначним текстом “Росія – наш головний стратегічний партнер”, під яким стоїть підпис “Олег Катющенко”, розмістили у Києві 29 січня. Активісти викликали поліцію з вимогою прибрати рекламу, що порушує законодавство України. Згодом комунального підприємства “Київреклама” у супроводі співробітників КП “Муніципальна охорона” прибрали 9 наклейок з 5 білбордів.

У середу, 29 січня, в Києві помітили білборди з написом “Росія – наш головний стратегічний партнер”. Неоднозначна реклама за підписом підприємця Олега Катющенка викликала резонанс та обурення у киян.

Фото та відео з білбордами масово публікували у соцмережах. Спершу білборди помітили біля метро “Житомирська” та на Позняках.

Ссука!!! Хтось мені пояснить як на це реагувати? (Київ. Метро Житомирська). Я один дивуюсь як таке взагалі могло з'явитись в Україні?!!Upd: зняли!!! Правоохоронці на місці. Ви всі неймовірні

Gepostet von Andrew Dzhulay am Mittwoch, 29. Januar 2020

ЦЕ КИЇВ! Позняки!!!! Повісили! Ну що, догралися…втрачаємо країну з кожним днем.Це не ДНР. Це Київ. Позняки….

Gepostet von Андрій Смолій am Mittwoch, 29. Januar 2020

«Цікавих бордів» хтось розвісив по місту🤔

Gepostet von Киев Оперативный am Mittwoch, 29. Januar 2020

Чи дійсно причетний Олег Катющенко до білбордів зі скандальним написом – наразі не відомо.

Хто такий Олег Катющенко? Це бізнесмен, засновник компанії “Holly Industrial“. Компанія існує з 2011 року, займається будівництвом.

Також чоловік зареєстрований у Києві з 2002 року як ФОП з основним видом діяльності “оренда та управління власною або орендованою нерухомістю”.
На сайті, який публікує відгуки про підприємства, є інформація, що після Революції Гідності у 2014 році Катющенко переїхав до Москви. 

Станом на 1 годину ночі 30 січня за викликом активістів до місця розташування білборду на Позняках приїхала поліція. Після нетривалих переговорів щодо того, хто має зняти цю рекламу (самі активісти чи комунальники), до білборда таки приїхала спеціальна техніка.

Зрештою, білборд на Позняках із проросійським написом зняли. 

Gepostet von Tanya Nun am Mittwoch, 29. Januar 2020

Gepostet von Tanya Nun am Mittwoch, 29. Januar 2020

Вранці заступник голови КМДА Валентин Мондриївський повідомив, що усі білборди прибрали.

Оператори зовнішньої реклами не надавали згоду на розміщення подібних сюжетів, тобто провокативні білборди розмістили піратським способом. Правоохоронні органи вже з’ясовують, хто і з якою метою виготовив та розклеїв проросійську рекламу,
– наголосив Мондриївський.


Зауважимо, що коментарі до дописів здебільшого були обурливі: люди не розуміють, як розміщення білбордів із таким написом могли взагалі дозволити. Звертають увагу й на те, що ці білборди прямо порушують закон, щонайменше, у частині про рекламу українською мовою.

Підписуйтесь на #НПН# в Telegram-канал https://t.me/npn_net_ua. Отримуйте тільки самі свіжі новини