НПН / Новини / Китайський новий вірус міг поширитися через суп з кажанів (Фото та Відео)

Китайський новий вірус міг поширитися через суп з кажанів (Фото та Відео)

Від місцевого делікатесу мурашки по шкірі. Вчені вважають, що цей суп міг бути причиною коронавіруса.

Китай захопив спалах смертельного коронавіруса, який вже зкосив 17 людей. З’явилася інформація, що небезпечний вірус міг поширитися супом з кажана. Відомо, що це блюдо найпопулярніші ласощі в китайському місті Ухань.

Експерти думають, що кажани можуть бути переносниками вірусу. Місто Ухань, звідки поширився вірус, закрито на карантин. Місцева влада міста заявила, що закриють всі місцеві транспортні мережі й призупинить вихідні рейси з міста з 10 ранку четверга, 23 січня. Про це стало відомо завдяки повідомленню видання Mirror.

Відомо, що уряд закликає громадян не залишати місто за відсутності особливих обставин. У КНР вже підтвердили 571 випадок зараження вірусом і 17 смертей. Вчені вважають, що поширювати хворобу може “невідомий проміжний продукт”. Однак в мережі користувачі вже дали свої припущення, що у всьому винен суп кажана, адже кадри з твариною в тарілці з ресторану мало кого залишили байдужим.

“Природним носієм коронавіруса в Ухані можуть бути кажани. Однак між кажанами і людьми може бути невідомий проміжний продукт”, – йдеться в заяві вчених, опублікованій у виданні “South China Morning Post”.

Новини про суп з кажана з’явилися, так як міністерство закордонних справ Великобританії попередило британців не їздити в Ухань на фоні побоювань глобального спалаху. Вже близько 20 медичних працівників було інфіковано. Фактичні цифри, ймовірно, будуть набагато вище, так як відомі вірусологи припускають, що у небезпеці можуть опинитися мільярди людей.

Підписуйтесь на #НПН# в Telegram-канал https://t.me/npn_net_ua. Отримуйте тільки самі свіжі новини