НПН / Новини / ДБР ВИКЛИКАЛО ПОРОШЕНКА НА ДОПИТ ЩОДО ДЕРЖЗРАДИ І ПРИГРОЗИЛО ПРИВОДОМ

ДБР ВИКЛИКАЛО ПОРОШЕНКА НА ДОПИТ ЩОДО ДЕРЖЗРАДИ І ПРИГРОЗИЛО ПРИВОДОМ

Справа стосується Мінських угод.

Державне бюро розслідувань викликає на допит п’ятого президента України та чинного народного депутата Петра Порошенка. Про це повідомила пресслужба органу  18 січня.

Політика викликають на 24 січня, на 11:00 на покази як свідка у кримінальному провадженні № 62019000000001905 щодо держзради під час ведення Мінських перемовин.

“Зі змісту якого (кримінального провадження – Ред.) вбачається, що п’ятий президент України Петро Олексійович Порошенко 11-12 лютого 2015 року у ході підготовки та проведення переговорів щодо змісту документу під назвою “Комплекс заходів, спрямованих на виконання Мінських угод” вчинив державну зраду”, – йдеться у документі.

Також Порошенка викликають на 10:30 21 січня до слідчих центрального апарату Державного бюро розслідувань.

“Попереджаємо, що згідно ст.ст. 139, 140 КПК України у випадку неявки без поважних причин до слідчого, до свідка може бути застосовано привід”, – підсумували у Бюро.

Як повідомлялося раніше, Державне бюро розслідувань відкрило нове кримінальне провадження стосовно п’ятого президента України Петра Порошенка. Заяву до ДБР написав колишній топчиновник часів Віктора Януковича Андрій Портнов. Останній звинувачує Порошенка у державній зраді через підписання Мінських угод в лютому 2015-го року. Нині вже колишній голова ДБР Роман Труба заявляв  про 11 проваджень проти Порошенка
Сам експрезидент запевняв, що не фігурує в жодному з них.

Підписуйтесь на #НПН# в Telegram-канал https://t.me/npn_net_ua. Отримуйте тільки самі свіжі новини