НПН / Новини / Президент МАУ закликав українців зустріти загиблих в авіакатастрофі акцією солідарності

Президент МАУ закликав українців зустріти загиблих в авіакатастрофі акцією солідарності

Президент авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” (МАУ) Євген Дихне закликав українців долучитися до прощання з загиблими в авіакатастрофі в Ірані.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

“Завтра наші друзі, колеги, співгромадяни , янголи рейсу PS 752 повертаються додому. Рідна земля, близькі та сім’ї, мабуть, ще ніколи не чекали на них із таким завмиранням сердець. Останній приліт і попереду вічний спокій…Це особливий день не лише  для колективу МАУ, рідних загиблих, а й для всіх численних співгромсадян. Наші янголи заслуговують на особливе вітання вдома”, – йдеться в повідомленні.

У зв’язку з цим Дихне пропонує завтра 19 січня об 11:00 усім українцям, де б вони не були, натиснути автомобільний сигнал у знак солідарності з усією країною, яка готується попрощатися з безневинними українцями втраченими в небі Ірану.

“Будь ласка, долучайтеся до нашої почесної “варти” на “прильоті” екіпажу PS 752. Зробіть репост та посигнальте. Вони мають знати, як палко ми чекали на них вдома…” – додав він.

Нагадаємо, церемонія вшанування пам’яті загиблих відбудеться 19 січня в Терміналі В міжнародного аеропорту “Бориспіль”.

Доступ відкритий для всіх. Збір біля входу до Термінала В о 12:00. Попрощатися з загиблими можна з 13:00 до 19:00.

  • 8 січня незабаром після зльоту з Тегерана (Іран) літак української компанії МАУ, Boeing 737, зазнав аварії. В результаті аварії Boeing-737 в Ірані загинули громадяни 7 країн, зокрема, 11 українців.
  • Спочатку в Ірані заявляли про непричетність до катастрофи літака МАУ, однак 11 січня визнали, що літак був помилково збитий іранською ракетою. У той же день Офіс Президента України повідомив, що президент Ірану в розмові із Зеленським вибачився за збитий Boeing.
  • 16 січня Канада, Великобританія, Україна, Швеція та Афганістан підписали угоду, в рамках якої визнають Іран винним у катастрофі літака МАУ та вимагають від держави компенсацій.
  • Завершено ідентифікацію тіл громадян України, які загинули в катастрофі літака Boeing 737 в Ірані внаслідок ракетної атаки.

Підписуйтесь на #НПН# в Telegram-канал https://t.me/npn_net_ua. Отримуйте тільки самі свіжі новини