НПН / Новини / У “ДНР” ЗАЯВИЛИ ПРО ПОМИЛУВАННЯ ГРУПИ МОЛОДИКІВ, ЯКИХ НАЗИВАЛИ “ЯСИНУВАТСЬКИМИ ТЕРОРИСТАМИ”

У “ДНР” ЗАЯВИЛИ ПРО ПОМИЛУВАННЯ ГРУПИ МОЛОДИКІВ, ЯКИХ НАЗИВАЛИ “ЯСИНУВАТСЬКИМИ ТЕРОРИСТАМИ”

Неповнолітніх затримали ще 2016 року за підозрою у вчиненні терактів на окупованому Донбасі. 

Бойовики “ДНР” повідомили про помилування групи молодиків, яких ще неповнолітніми затримали у вересні 2016 року за підозрою у вчиненні низки вибухів на окупованому Донбасі.

Про це повідомляють інформаційні ресурси бойовиків.

“Сьогодні “глава” “ДНР” помилував малолітніх диверсантів, які <…> влаштували диверсію в Ясинуватій”, – сказала “омбудсмен” донецьких бойовиків Дар’я Морозова.

Зазначається, що хлопців відпустили із в’язниці під відповідальність батьків. За словами Морозової, було помилувано троє підлітків.

Нагадаємо, восени 2016 року з’явилася інформація про те, що представниками псевдооргану так званого “міністерства державної безпеки” “ДНР” затримані семеро підлітків, яких бойовики підозрюють у вчиненні злочинів.

За даними бойовиків, з травня 2015 року до червня 2016 року сімома неповнолітніми особами нібито було скоєно вісім вибухів на об’єктах цивільної інфраструктури та військового призначення в Ясинуватій Донецької області. Зокрема вони нібито “підривали автомобілі, а також різні цивільні і військові об’єкти”. Імена затриманих дітей, згідно з повідомленням так званого “МГБ ДНР”: Богдан Ковальчук, Арсеній Белавін, Владислав Пазушко, Денис Хмиленко, Ярослав Миронов, Максим Солодовников і Денис Коваль.  На момент затримання їм було від 15 до 17 років.

Судячи із опублікованих фото, бойовики відпустили Ярослава Миронова, Максима Солодовникова и Дениса Хмиленка. Також у рамках останнього обміну полоненими 29 грудня на підконтрольну Україні територію повернувся Денис Коваль. Доля інших трьох молодиків невідома.

Підписуйтесь на #НПН# в Telegram-канал https://t.me/npn_net_ua. Отримуйте тільки самі свіжі новини