НПН / Новини / В ОДЕСІ СУД ЗВІЛЬНИВ 11 ТЕРОРИСТІВ ТА СЕПАРАТИСТІВ, ЇХ ОБМІНЯЮТЬ НА ЗАХОПЛЕНИХ БОЙОВИКАМИ УКРАЇНЦІВ – ЗМІ

В ОДЕСІ СУД ЗВІЛЬНИВ 11 ТЕРОРИСТІВ ТА СЕПАРАТИСТІВ, ЇХ ОБМІНЯЮТЬ НА ЗАХОПЛЕНИХ БОЙОВИКАМИ УКРАЇНЦІВ – ЗМІ

Обмін утримуваними особами ніби має відбутися цієї неділі. 

Уранці п’ятниці, 27 грудня, Приморський районний суд Одеси ніби звільнив з-під варти 11 терористів та сепаратистів. Цієї неділі їх планують обміняти на громадян України, захоплених бойовиками.

Про це пише “Думская” із посиланням на джерело в СБУ.

Зокрема, серед звільнених – підозрювані в скоєнні півтора десятка вибухів (переважно у волонтерських центрах) Олександр Шевцов, Ігор Удовенко, Євгеній Подмазко і Катерина Фотева; організатор вибуху під стінами обласного управління СБУ Володимир Грубник, а також низка інших осіб з подібними звинуваченнями.

Усіх звільнених вивезли на контрольний пункт в’їзду/виїзду “Майорське” біля Горлівки, де в неділю відбудеться обмін.

Крім цих осіб, за даними видання “Таймер”, проросійським бойовикам передадуть фігурантів таких справ, які зараз перебувають під домашнім арештом або заставою, зокрема фігуранта “справи 2 травня” Сергія Долженкова.

Також днями з українських колоній почали вивозити і засуджених сепаратистів-любителів Росії. Їх етапували до Київського СІЗО, звідки потім вивезли безпосередньо на місце обміну. Відомо про п’ятьох, серед яких – Костянтин Калашников (13 років ув’язнення за диверсію на залізниці) і Денис Шатунов (10 років – за організацію замовного вбивства, якому вдалося запобігти).

Підписуйтесь на #НПН# в Telegram-канал https://t.me/npn_net_ua. Отримуйте тільки самі свіжі новини