НПН / Новини / У Міноборони розповіли, як вирішуватимуть проблему квартирної черги серед військових

У Міноборони розповіли, як вирішуватимуть проблему квартирної черги серед військових

На даний час у черзі на отримання житла перебувають понад 47 тис. військових.

У міністерстві оборони України квартирну чергу серед військовослужбовців мають намір вирішувати за допомогою депозитно-монетарної програми.

Про це повідомив заступник міністра Олексій Марцинюк на прес-конференції щодо презентації програми трансформації МОУ та Збройних сил України.

За словами Марцинюка, забезпечення житлом є одним із найкритичніших напрямків і в оборонному відомстві відповідально беруться за цю справу.

“Підходимо комплексно. Працюємо як з попитом, так і пропозицією. Що мається на увазі? Є черга більше 47 тисяч на постійне житло. Є службове житло, службові комісії… Все відбувається непрозоро, неефективно, величезна кількість корупції. Отже, в першу чергу ми переводимо в облік усе житло і процеси видачі житла в електронну централізовану форму”, – сказав він.

Чиновник зауважив, що це також стосується компенсацій за піднайом житла.

“Для нових військовослужбовців ми відмовлятимемося поступово від роздачі квартир, тому що ця практика, яка дуже несправедлива і неефективна, і з пострадянських країн вона залишилась тільки в Україні, – вона, скажімо так, не працює. Натомість ми будемо переходити на депозитно-монетарну програму”, – зазначив заступник міністра.

Він наголосив, що “цей перехід дозволить нарешті позитивно вирішити питання квартирної черги протягом найближчих років”.

Окрім того, вже почав формуватися єдиний земельно-об’єктний банк Міноборони, який буде направлений на реалізацію житлового фонду (вестиметься власне будівництво).

Також розглядатиметься концепція державно-приватного партнерства для незавершених об’єктів будівництва, для довгобудів.

Марцинюк додав, що за рахунок житлового фонду закриватиметься квартирна черга і формуватиметься фонд штатного посадового житла, де військовослужбовці перебуватимуть впродовж служби.

Підписуйтесь на #НПН# в Telegram-канал https://t.me/npn_net_ua. Отримуйте тільки самі свіжі новини