НПН / Новини / В ОКУПОВАНОМУ КРИМУ РОСІЙСЬКІ СИЛОВИКИ ЗАТРИМАЛИ УКРАЇНЦЯ ЗА НІБИТО ВИГОТОВЛЕННЯ ВИБУХІВКИ

В ОКУПОВАНОМУ КРИМУ РОСІЙСЬКІ СИЛОВИКИ ЗАТРИМАЛИ УКРАЇНЦЯ ЗА НІБИТО ВИГОТОВЛЕННЯ ВИБУХІВКИ

Зв’язок із ним зник два дні тому. 

В анексованому росіянами Криму ФСБівці затримали жителя Сімферополя Дениса Кашука, якому закидають придбання і зберігання зброї. Рідні підозрюють, що його могли піддавати жорстоким тортурам.

Про це повідомили дружина затриманого Ольга Кашук і адвокат Назім Шейхмамбетов, пише Крим.Реалії.

За словами дружини, російські спецслужби затримали її чоловіка ще 17 грудня. Саме відтоді він не виходив на зв’язок. Цілий день сім’я чоловіка не знала, де він перебуває та що трапилось.

Із завою про зникнення дружина звернулася в поліцію. Незабаром, за її словами, до них додому приїхала оперативна група. Вони взяли заяву про зникнення, фотографію і зубну щітку чоловіка для ДНК-експертизи.

“Наступного дня прийшли співробітники ФСБ і провели обшук у нашій квартирі. Вилучили техніку і документи, які вважали потрібними. Ми запитали: що з чоловіком? Ми нічого про нього не знали. Вони сказали, що нібито він підозрюється у виготовленні вибухових речовин”, – розповіла дружина.

Вона переконана, що  чоловіка можуть під тортурами примусити обмовити себе. Адвокат своєю чергою також запевнив, що його підзахисний – аполітична людина, працював у сфері реклами.

За словами адвоката, російські силовики підозрюють Кашука за статтями 222 і 222.1 КК Росії (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів). Російське ФСБ поки затримання не коментує.

Нагадаємо, раніше в окупованому Криму російські прикордонники затримали українця під час перетину адмінкордону з Херсонською областю. Він нібито намагався перетнути кордон з підробленою міграційною картою.

Підписуйтесь на #НПН# в Telegram-канал https://t.me/npn_net_ua. Отримуйте тільки самі свіжі новини