НПН / Новини / Міністр оборони України: загроз вторгнення РФ з боку півдня найближчим часом не бачимо

Міністр оборони України: загроз вторгнення РФ з боку півдня найближчим часом не бачимо

Міністр оборони України Андрій Загороднюк заявляє, що критичного посилення сил і засобів Збройних сил РФ, що могло б говорити про ймовірність вторгнення на територію України, сьогодні не спостерігається.

У неділю ввечері в ефірі телеканалу 1 + 1 міністр оборони, коментуючи слова екс-міністра закордонних справ Павла Клімкіна про те, що РФ може вторгнутися на півдні України, а також відповідаючи на питання про те, чи відчувається така загроза, сказав: “Ми завжди відчуваємо загрозу, наше завдання – захистити Україну за будь-яких сценаріїв. Звичайно ж, ми бачимо різні сценарії. Але ми не бачимо якогось критичного посилення, яке не входить в плани (РФ), відомі нам ще з початку року”.

Загороднюк підкреслив, що процес мілітаризації в Криму триває. “Ми це відстежуємо, наша розвідка працює, ми знаємо про дії ворога”, – сказав він.

При цьому міністр оборони додав: “Але у нас немає інформації, що це критично, і якась ситуація чекає нас найближчим часом”.

Відповідаючи на питання про те, чи може Україна в разі вторгнення РФ захистити свої території власними силами, сказав: “Так”.

Підписуйтесь на #НПН# в Telegram-канал https://t.me/npn_net_ua. Отримуйте тільки самі свіжі новини!