НПН / Новини / МВС виступає проти кримінального переслідування за водіння автомобіля в стані сп’яніння

МВС виступає проти кримінального переслідування за водіння автомобіля в стані сп’яніння

Керівництво міністерства вважає недоцільним відкривати кримінальні справи стосовно нетверезих водіїв.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на засіданні профільного парламентського комітету, передає кореспондент ASPI.

“З 1 січня 2020 року за нетверезе водіння передбачена кримінальна відповідальність. Але якщо в третій годині ночі патруль затримає п’яного водія і почне оформляти протокол для відкриття кримінальної справи, то п’ять-шість годин патрульні будуть зайняті тільки цим і не зможуть виконувати роботу”, – стверджує заступник міністра.

За словами Геращенка, МВС виступає за те, щоб за водіння в нетверезому вигляді була передбачена не кримінальна, а адміністративна відповідальність, як зараз.

“Повинні залишитися великі штрафи і в якості альтернативного покарання повинен бути адміністративний арешт до 15 діб”, – заявив заступник міністра.

Варто нагадати, що 30 жовтня слідчим суддею задоволено клопотання про утримання під вартою учасника ДТП, якому пред’явлено підозру в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, і залишення в небезпеці (частина друга статті 286 і частина третя статті 135 Кримінального кодексу України).

Згідно з матеріалами кримінального провадження, 26 жовтня 2019 року біля 8 години вечора в селищі Міжгір’я 34-річний місцевий житель, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, скоїв наїзд на пішохода і зник з місця події. Потерпілий, 22-річний житель села Запереділля, загинув на місці аварії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал.