НПН / Новини / ЗМІ: Затримана на хабарі співробітниця НБУ є дружиною прокурора у справі про вбивство Каті Гандзюк

ЗМІ: Затримана на хабарі співробітниця НБУ є дружиною прокурора у справі про вбивство Каті Гандзюк

Чиновниця Нацбанку України, затримана вчора, 7 листопада, спецслужбами України під час отримання хабара, виявилася дружиною начальника відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням ГПУ Володимира Парового, більш відомого як прокурора в справі Гандзюк.

Про це повідомив у мережі журналіст Євген Куксін.

Крім того, Куксін повідомив, що чоловік і дружина досить давно займають свої пости в НБУ і ГПУ.

“Обидва працюють що в ГПУ, що в НБУ досить давно. У власності подружжя:
3 квартири (дві в Києві одна в Чернівцях), 1 будинок під Вінницею, 6 земельних ділянок загальною площею у 8 191 квадратних метрів. На Парову записана Тойота Лендкрузер 200 2010 року, а на доньку-студентку Нісан Х-траіл 2017 року. Ну і грошових активів: у банку і готівкою перескакує за мільйон гривень”, – пише в соціальній мережі журналіст, поцікавившись, яка може бути в цій ситуації реакція чоловіка зловмисниці, враховуючи, що той працює в правоохоронній системі.

Треба зазначити, що в Нацбанку підтвердили інформацію про те, що затримана співробітниця НБУ є Оленою Паровою.

7 листопада слідчі поліції Києва під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва, за матеріалами Служби безпеки України, затримали чиновницю Національного банку України та її посередника.

“Затримали співробітницю Нацбанку і її посередника після 15 тисяч доларів США, це – половина від суми, яку вона вимагала за вирішення питання про продовження ліцензії фінансової компанії для здійснення валютних операцій. Обох затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України”, – повідомив заступник начальника слідчого управління поліції Києва Едуард Соловйов.

У кримінальному провадженні, що розпочато за попередньою правовою кваліфікацією ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, проводяться невідкладні слідчі дії. Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру і обрання запобіжного заходу.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал.