НПН / Новини / Президент нагородив орденом посмертно солдата з Хмельниччини

Президент нагородив орденом посмертно солдата з Хмельниччини

Солдата Романа Джерелейка відзначено орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

Про це йдеться в Указі глави держави №804/2019 від 5 листопада 2019 року, передає Depo.Хмельницький.

“За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, постановляю нагородити орденом “За мужність” III ступеня Джерелейка Романа Васильовича (посмертно) – солдата,” – йдеться в документі.

Додамо, що солдат Джерелейко Роман Васильович, 04.11.1988 р.н. був родом з міста Волочиськ, що на Хмельниччині. В нього залишились матір, батько, а також син Данило, 2012 р.н.

Нагадаємо обставини загибелі Героя: 19 липня 2019 року, під час інженерного обладнання позицій, солдат Роман Джерелейко зазнав кульового поранення від рук ворожого снайпера. Медик, що своєчасно прибув з сусідньої позиції, кваліфіковано надав йому першу медичну допомогу. Після оповіщення по черговим засобам зв’язку, на місце події одразу прибули командир роти та командир взводу старшина Олександр Бардалим, які особисто почали здійснювати евакуацію солдата. За 15 метрів від позиції, під час закріплення тяжкопораненого на ношах, ворог поцілив вдруге – цього разу в командира взводу, старшину Олександра Бардалима.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал.