НПН / Хороша міна при поганій грі (ФОТО)

Хороша міна при поганій грі (ФОТО)

Стоп геноцид!
Чергова провокація російських окупантів

#ООС #війна #Станиця_Луганська #Золоте #Маніпуляція #Фейк#Филипоненко #російська_провокація #рашисти

Усім відомо, що контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця-Луганська» – єдина можливість для мирного населення, яке проживає на тимчасово окупованій російськими терористами території, законно потрапити у цивілізований світ. Перешкоди у роботі КПВВ можуть призвести до справжньої гуманітарної катастрофи в регіоні. Для виходу із кризової ситуації було прийнято низку серйозних рішень під час засідань Тристоронньої контактної групи. Мало місце особисте втручання у ситуацію Президента України. Над питанням працюють Червоний Хрест, ОБСЄ та інші міжнародні організації.

Попри підвищення ризиків для себе самих, заради того, аби полегшити долю громадян України за лінією фронту, воїни Операції Об’єднаних Сил роблять усе можливе.

Разом з тим, представники ФСБ (яких російські пропагандисти називають «МГБ ЛНР») та керівництво 2-го армійського корпусу (що позиціонується російськими контрольованими ЗМІ як «армія ЛНР») чітко слідують політиці геноциду українського народу по обидві сторони лінії зіткнення. Вони роблять усе, щоб не допустити ремонту мосту на КПВВ Станиця-Луганська.

Так, 20 серпня Українські військові та представники ДСНС, за узгодженням із ОБСЄ і СЦКК, розпочали, на виконання попередніх домовленостей, розбирати елементи укріплення в районі розведення сторін.

Представники незаконних збройних формувань мали б адекватно відреагувати та здійснити зустрічні дзеркальні заходи. Замість цього російські маріонетки псевдоармії псевдореспубліки, за фактом терористичної організації «ЛНР», в особі «говорящей головы», (рос.) Филипоненка, лише пищать на весь світ про свою зацікавленість у швидкому відновленні переходу…

Що ж показує практика: коли дійшло до справи і наша сторона взялася демонтувати укріплення, – проросійські терористи показали свою справжню «зацікавленість». Погрожуючи силою зброї, (сама наявність якої у демілітаризованій зоні вже крайній прояв дикості та цинізму!), – російські маріонетки не дали можливості працювати представникам Української сторони. Усі сплановані роботи довелося зупинити.

Відповідне повідомлення СЦКК за 20 серпня підтверджує дану інформацію.

Класична тактика російських спецслужб полягає у тому, що, вчиняючи військові злочини, обов’язково необхідно звинуватити у цьому когось іншого.

І, «о чудо!» буквально за декілька годин з вуст вищевказаного «спікера» було озвучено «геніальне» звинувачення. Ремонт мосту, на його думку, начебто умисно затягує Українська сторона для того, щоби приховати розкрадання місцевими чиновниками коштів, які для цієї цілі виділив Міжнародний Комітет Червоного Хреста та Організації Об’єднаних Націй.

Оскільки дані матеріали доступні не всім користувачам Інтернету, оригінали інформаційних вкидів окупантів подаємо у вигляді скриншотів. Бажаючі зможуть перевірити достовірність інформації, піднявши довідки за відповідні дати. Оригінал тексту, згаданого у попередньому абзаці, на зображенні №1.

Тут уже мова навіть не про міфічних «чиновників-розкрадачів», І не в тому, що подібна заява стосовно безконтрольності з боку міжнародних організацій, представники яких дійсно намагаються допомогти нашим землякам – верх цинізму. Якщо тобі, Филипоненко, погань рашистська, не відомо – то розповідаємо: представники і ООН, і Червоного Хреста дуже ретельно стежать за цільовим використанням коштів міжнародних інституцій. Описане тобою, Филипоненко, «розкрадання», не можливе в принципі.

Проте, на цьому цинізм рашистів не завершується. У тому ж псевдоофіційному псевдоповідомленні, той же, очевидно, не надто освічений організм із заявленим (не факт, що справжнім) прізвищем Филипоненко озвучує просто геніальне пояснення усьому, що ляпнув, не обдумавши. Виявляється, українці «відволікають увагу від розкрадання коштів на ремонт мосту у Станиці» шляхом, (вдумайтеся!) «хаотичного мінування поблизу Золотого».

Зображення, яке підтверджує висловлювання говорючого рота окупантів наведено на зображеннях 2, 3.

Усе це могло б бути смішно, якби не було так сумно. Відповідно до класичної тактики проведення психологічних операцій російськими спецслужбами, кожна їхня брехня повинна підтверджуватися людськими жертвами. Якщо брудний язик за злочинним наказом російського керівництва говорить про міни і жертви – не сумнівайтеся: будуть і міни, і жертви.

На зображеннях № 1 – 8 ми бачимо міни дистанційної артилерійської доставки російського виробництва ПОМ-2, якими російські окупанти обстрілюють позиції військовослужбовців 54 бригади Збройних Сил України та місця проживання мирних мешканців у районі Золотого. Фото зроблені влітку цього року. Дані елементи озброєння з російським маркуванням та фото передані відповідними командирами в організації, уповноважені збирати докази як для української юстиції, так і для майбутнього Міжнародного трибуналу, що судитиме російських окупантів за військові злочини в Україні.

На зображеннях № 9 і 10 міни тієї ж системи. Фото зробили військовослужбовці 1 зведеної мобільної прикордонної застави ОКПП «Київ» після артилерійського обстрілу з території РФ 8 серпня 2014 року на території відділу прикордонної служби в населеному пункті Мілове. Теж на Луганщині. Це свідчить про те, що варварське знаряддя убивства під назвою ПОМ-2 росіяни використовували під час цієї війни постійно і з самого початку.

Довідково: ПОМ-2 доставляється артилерійським способом – вистрілюється з міномета або реактивної системи залпового вогню. Після падіння за допомогою бокових крилець міна стабілізується та приймає вертикальне положення. З верхньої частини відстрілюються нитки – розтяжки. Крім того, фугас має самоліквідатор, який автоматично підриває заряд через декілька годин після застосування, навіть якщо розтяжку не зачепили. Всередині корпус складається із секторів, що дають спрямовані вибухи на всі сторони. У якості вражаючого елемента застосовуються дрібні подовгасті стрілки у надзвичайно великій кількості, з якими дуже важко працювати хірургам. Така зброя завдає жертві особливих страждань а вражаючі елементи неможливо вилучити без додаткової шкоди і поранень.

ПОМ-2 – абсолютно неконтрольована варварська, фугасно-осколкова зброя. Заборонена Оттавською конвенцією. Її застосування, тим більше у такому вигляді, як це роблять росіяни, порушує також Женевські конвенції.

ПОМ-2 ніколи не стояла на озброєнні та не застосовувалася Українськими військовими. Єдина держава у світі, що використовує їх зараз – Росія.

Зі свідчень воїнів 54 ОМБР ЗСУ відомо, що в районі селища Золоте окупанти стріляли по позиціях наших захисників і районах проживання мирного населення навіть не штатним способом, передбаченим виробником для такого озброєння. Вони закидали міни на контрольовану нашими військовими територію за допомогою реактивного протитанкового гранатомета і спеціально виготовлених кустарним способом перехідників. Таке застосування даного варварського озброєння робить його ще більш безконтрольним та небезпечним для мирного населення.

А тепер спеціально для недоспікера Филипоненка:
– вітаю тебе із власним публічним зізнанням у причетності до так званої «спецоперації», а за фактом – військового злочину, спрямованого на убивство українських цивільних громадян (по обидві сторони лінії зіткнення) та дискредитацію міжнародних організацій.

Нагадую, що військові злочини не мають термінів давності.

Що міжнародна юстиція володіє достатньою кваліфікацією для належної оцінки зібраних доказів, як проти тебе, так і проти твоїх кремлівських «господарів».

З глибокою зневагою до Филипоненка

Зі щирою повагою до читачів

Стилет