НПН / Новини / Чергова консерва Кремля Віктор Тарасов! (ФОТО)

Чергова консерва Кремля Віктор Тарасов! (ФОТО)

Під виглядом обговорення доцільності створення міністерства з питань нацменшин проросійські агенти продовжують «качати» закон про мову.

По порядку. 25 липня в готелі Київ відбулась така собі конференція з питань захисту прав національних меншин. Ініціатори, – так звані активісти громадської організації «За взаємопорозуміння та прогрес».

Для підвищення рівня дискусії на захід запрошені представники Ради національних спільнот України на чолі з головою – Ашотом Анагісяном, колишні нардепи Іван Попеско, Олег Великін, Віктор Чорний, представники болгарської, азербайджанської громад, громадського об’єднання «Арабський дім», ромів, русинів тощо.

На прес-конференції піднімалось питання доцільності створення міністерства України з питань національних меншин.

Ініціатива, можливо, і була б рухом в правильному напрямку за виключенням того, що уповноваженою особою, яка ініціювала та брала участь в організації заходу є такий собі Віктор Тарасов, рідний брат Олексія Тарасова, координатора антиукраїнських центрів, який, за вказівкою спецслужб Кремля організував акти вандалізму на пам’ятках європейської релігійної спадщини в Сумах, пошкодження пам’ятників польської історії у Волинській області. Переховується в Росії. А брат його «високоінтелектуальні» заходи організовує…

Під виглядом створення міністерства з питань нацменшин спікери розкритикували закон про мову, зазначивши, що він, нібито порушує всі існуючі та неіснуючі конвенції міжнародні конвенції та права.

На питання журналістів, хто з присутніх, а їх було близько 130 осіб, дійсно вірить, що закон порушує права нацменшин, руку підняло лише 7 осіб.

Більше того, голова Азербайджанської громади Сумщини Мехрібан Салманова заявила, що вона «живе в Україні, і вивчила українську мову! Вона не бачила людей в Україні, яких побили за те, що вони розмовляють російською або іншою мовою! Немає такої проблеми. «Чого ви вчепилися за той закон про освіту і про мову? Ми ж тут прийшли поговорити про проблеми національних меншинств. А мова – це не проблема».

А в кулуарах Салманова взагалі висловила великий подив кількістю нових облич у залі, за звичай, представники громадських організацій нацменшин знають один одного, але не цього разу.

Показовим є те, більша половина людей були звичайними найманими тітушками: із 130 осіб, половина людей отримали гроші за участь по завершенні заходу.

В сухому залишку, проросійські активісти та їх куратори  за російські кошти проводять захід, який має продемонструвати неіснуюче невдоволення національних меншин законом про мову. Звісно, не обійшлося без «112 каналу», «НьюзВану» телеканалу «Зік».  Картинка для них першокласна.

Дивно, як вони не додумались звернутись в ООН з цього приводу. Та Організацію об’єднаних націй вже нудить від Росії з її турботою про Україну та утиски прав нацменшин в ній.

Схоже, закон про мову дуже гнітить нашого північно-східного ворога, якщо він використовує стільки ресурсів та консерв.