НПН / Новини / Черговий напад на Українську православну церкву в Криму — архієпископ Климент

Черговий напад на Українську православну церкву в Криму — архієпископ Климент

Окупанти далі продовжують знищувати Українську православну церкву — єдиний осередок українства, що зберігся з 2014 року. Про це заявив архієпископ Кримської єпархії Православної церкви України Климент в інтерв’ю «Голос Америки». Цього разу відбулося викрадення всього церковного майна Кримського єпархіального управління в Сімферополі з Собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги.

Нагадаємо, 28 червня «Арбітражний суд Республіки Крим» задовольнив позов «міністерства майнових відносин Республіки Крим» про дострокове розірвання договору оренди на приміщення Собору в Сімферополі та зобов’язав Кримську єпархію ПЦУ (раніше Української православної церкви Київського патріархату – ред.) передати храм Міністерству. Підставою в позовній заяві називається борг в сумі 2,95 гривні і пеня в сумі 5, 24 грн, що нібито виник з 2016 року. Владика Климент стверджує, що заборгованість відсутня і на це є платіжні документи.

Фото: Архієпископ Климент

«Це так зараз виглядає Кафедральний собор в м. Сімферополі Це все зроблено з розпорядження «міністра майнових і земельних відносин Криму» Ганни Анюхіної», – додав архієпископ, показавши фотографії приміщення храму.

Вже у червні стало відомо, що в приміщеннях Кафедрального собору святих Володимира і Ольги, де раніше проводила богослужіння Кримська єпархія ПЦУ, «Мінмайна Криму» почало проводити будівельні роботи. Будівельники розібрали дах храму, не попередивши про це єпархію. За минулий місяць в Сімферополі кілька разів пройшли проливні дощі, в результат чого будівлю храму затоплювало.

Архієпископ Кримської єпархії Православної церкви України Климент додав, що вважає напади на Православну церкву України на окупованому півострові не тільки утиском релігійної свободи, але і ударом по жителям півострова, які ідентифікують себе як українці. Однак Климент заявляє, що не припинить своєї діяльності незважаючи на знищення церкви, виселення з приміщення і реальну загрозу арешту та тиску з боку окупаційної влади.