НПН / Новини / Про Тимошенко та Московську церкву

Про Тимошенко та Московську церкву

Політолог Олександр Палій на своїй сторінці у Фейсбук заявив, що духовенство УПЦ МП підтримає на президентських виборах Юлію Тимошенко.

 

Що мав на увазі Палій? Отже, «…один верховний ієрарх УПЦ МП, який нещодавно відзначився пропозицією накласти анафему на самого Вселенського патріарха Варфоломія…», – не важко здогадатися, що мова йде про  керуючого Ніжинською єпархією УПЦ МП архієпископа Климента (Вечеря). До слова, останній поєднує кафедру з посадою керівника Синодального інформаційного просвітницького відділу УПЦ МП та неодноразово заявляв у своєму колі, що духовенство УПЦ МП на майбутніх президентських виборах підтримає кандидатуру Тимошенко.

Що ж до посланця, то згідно куцого опису Палія «…Тимошенко через свого посланця – одного з своїх депутатів-москвофілів родом із Західної України…» на думку спадає тільки один з команди Тимошенко, який є другом московських священників та перебуває на «короткій нозі» з кліром УПЦ МП, – Валерій Дубіль. До речі, УПЦ ПМ уже давно нагородила нардепа орденом за заслуги перед церквою.

Отже, перспектива отримання Україною від Вселенського патріарха Томосу для Єдиної Помісної Української Православної Церкви створює умови для знищення УПЦ МП в Україні й змушує священників загравати з політиками аби зберегти свій вплив в Україні в угоду московському царю.

Стратегія Тимошенко проста та зрозуміла чи ви вірите, що вону зупинить Бог на шляху до влади?