НПН / Новини / 14 жовтня поліція затримала біля Києво-Печерської Лаври близько ста молодиків спортивно-кримінальної зовнішності.

14 жовтня поліція затримала біля Києво-Печерської Лаври близько ста молодиків спортивно-кримінальної зовнішності.

У Києві поблизу Києво-Печерської лаври в неділю, 14 жовтня, поліція оточила і затримала десятки чоловіків.

За інформацією «Громадського ТБ», поліцейські спецпризначенці оточили 20-30 молодиків, тоді як агенція РБК-Україна з посиланням на джерела в поліції повідомила про 122 затриманих.

З повідомлень ЗМІ відомо, що група чоловіків спортивної зовнішності зранку з’явилась на території монастиря і створювала штовханину біля Успенського собору. На чоловіків поскаржилися відвідувачі лаври. Поліція посадила затриманих в автобуси і невеликими групами відвезла від лаври. Затримані не чинили опору, а деякі з них повідомили, що вони семінаристи.

Агенція «Укрінформ» повідомляє, що станом на вечір неділі обстановка біля лаври спокійна, але біля неї скупчилися близько ста вірян, щоб уникнути можливого захоплення храму.

«Був молебень, але частина вірян залишилася — співають псалми, молитви, бо була якась інформація, що хочуть захопити, плануються провокації», – пояснив протоієрей Вадим Рогоза причину скупчення людей.

Також біля лаври чергує поліція та медики.

Пізніше телеканал «112-Україна» з посиланням на прес-службу поліції повідомив, що загалом поліція в неділю затримала близько 100 людей, серед яких були неповнолітні. Після проведення профілактичних бесід усіх затриманих того ж дня відпустили.

 

Не зрозуміло чому лише їх, адже безпосередньо перед ними до Лаври пройшли нардепи В.Новинський та Н.Шуфрич. Доволі дивний збіг обставин. А може і не збіг, зважаючи на те, що щодня протягом двох попередніх тижнів проросійські ЗМІ розносили плач про захоплення Лавр націоналістами саме на Покрову. Тому, є запитання до цих поважних депутатів чи не їх це люди і навіщо їм нагнітання ситуації навколо церкви?