НПН / Новини / УПЦ МП заборонила служіння з кліриками Константинопольського Патріархату

УПЦ МП заборонила служіння з кліриками Константинопольського Патріархату

Духовенству Української Православної ЦерквиМосковського Патріархату заборонено послужити з кліриками Константинопольського Патріархату, а мирянам – брати участь в таїнствах, що здійснюються храмах, які відносяться до Фанару. Про це сказано в циркулярі Київської Митрополії, направленому всім єпархіальним преосвященним, пише pravlife.org. 

 

 

«У зв’язку з грубим порушенням Константинопольським Патріархатом правил Святої Церкви і прийняттям низки антиканонічних рішень, що мають відношення до Української Православної Церкви (Московського Патріархату – ред.), з 15 жовтня 2018 року і до особливого розпорядження, для всіх священнослужителів Української Православної Церкви (Московського Патріархату – ред.) співслужіння з кліриками Константинопольської Церкви, а для мирян участь в таїнствах, що здійснюються в її храмах, є неможливими», – сказано в документі.

Розпорядження видано з благословення Предстоятеля УПЦ МП митрополита Онуфрія, який у Мінську під час Собору Руської Православної Церкви голосував за розрив євхаристійного спілкування зі Вселенським Патріархатом.

Джерело: “hreligionpravda.com.ua