НПН / Новини / У Києві із Порошенком і Гройсманом провів зустрічі радник Трампа Болтон

У Києві із Порошенком і Гройсманом провів зустрічі радник Трампа Болтон

24 серпня в Києві відбулися зустрічі радника президента США з питань національної безпеки Джона Болтона із президентом України Петром Порошенком і прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом

Кабінет міністрів у своєму повідомленні також цитує Болтона: “Я чекаю на наші перемовини – по різних питаннях і на бачення того, як ми можемо поглибити співпрацю”.

Згідно офіційного повідомлення КМУ, під час зустрічі сторони торкнулися тем як двосторонньої, так і міжнародної співпраці, передусім в контексті співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями, посилення санкційного тиску на країну-агресора та протидії реалізації енергопроекту побудови газопроводу “Північний потік-2”.

Сполучені Штати Америки ще раз підтвердили невизнання незаконної анексії Криму під час зустрічі лідерів РФ Володимира Путіна і США Дональда Трампа у Гельсінкі. Про це заявив у п’ятницю помічник президента США з національної безпеки Джон Болтон.

Як передає УНН, під час зустрічі з президентом Порошенком Болтон зокрема сказав: “Ви говорили про декларацію, яку ми зробили щодо невизнання незаконної анексії Криму. Це все походить від американських традицій невизнання незаконних анексій”.

Він згадав, що ще в 1931-32 роках США не визнали анексію Японією Манчжурії.

“Це і декларація 1940-х років, коли також було невизнання щодо Балтійських республік. Це — політичний сигнал з нашої позиції, який має дуже велике значення, і нам було дуже приємно ще раз це зробити — підтвердити під час зустрічі Путіна і Трампа у Гельсінкі, так як це визнав президент Путін під час прес-конференції. Це — надзвичайна можливість для нас посилити стосунки”, — сказав він.