НПН / Новини / Скандальний намісник Києво-Печерської лаври шукає дипломатичний притулок (Фото)

Скандальний намісник Києво-Печерської лаври шукає дипломатичний притулок (Фото)

Митроповлит Павло слізно просить захистити його високопреосвященство і багатостраждальну московську церкву від тиску держави за те, що повикладав в Києво-Печерській лаврі фотографії з Путіним!

Про це “НПН” стало відомо на сайті “Трайдент”.

Після того як на виставці, приуроченій до Дню Хрещення Русі, в Києво-Печерській лаврі було помічено фото з президентом Російської Федерації В. Путіним, громадськість з обуренням поширила дану інформацію через соціальні мережі та інформаційні ресурси. В результаті насельники монастиря фото швиденько прибрали та зробили вигляд, що не знають взагалі про їхнє існування ти присутність на виставці. Проте факт залишається явним та зафіксованим на фотознімках. Митрополит Павло, намісник лаври, всім відомий за скандальні появи в журналістських репортажах, неодноразово дискредитував свою проросійську релігійну структуру висловлюваннями та діями, які не подобають церковному ієрарху.

Зрозуміло, що для промосковського попа немає нічого неприйнятного у пропаганді вбивці і світового терориста Путіна та атрибутики держави-агресора. Але ж, це так по-МП-шному нашкодити, а потім на когось перекласти відповідальність. Виставка ж погоджена з керівництвом заповідника та Мінкультом, тому звертайтесь з усіма питаннями до них. СБУ та поліція, вже традиційно, роблять вигляд, начеб-то нічого не помітили. Мабуть, Павло Мерседес вхожий і в їхні кабінети, аби вони не бачили того свавілля, яке влаштовують з українськими святинями та історичними пам’ятками московські попи. Аби не бачили ту пропаганду, котру реалізують і зміцнюють рпц-шники в Україні.

Що ж робить Павло Лебідь після чергового «прославлення»? Перекладаючи відповідальність на дирекцію заповідника і космічні бурі, він, замість того, аби публічно визнати, що дійсно таки нашкодив, в стилі УПЦ-шників звертається з листами до послів інших держав. У них він слізно просить захистити його високопреосвященство і багатостраждальну московську церкву від тиску держави за те, що повикладав на виставці фотографії з Путіним. Л – логіка? В Україні громадянська війна, на думку московських попів, в Україні держава їх бідних утискає, приходиться просити цивілізований демократичний світ, аби вплинув на українську владу і закликав її до виконання демократичних принципів і засад.

А, як на мене, краще б держава забезпечила принципи збереження державного суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості конституційного ладу, змінила відповідно законодавство і відправила всю цю москальноту з їхніми зверненнями і фотографіями в Хресну ходу до Сибіру.