НПН / Новини / Чергові байки УПЦ про гоніння

Чергові байки УПЦ про гоніння

В ході підготовки до святкування 1030-річчя Хрещення Русі архієреї УПЦ отримали вказівки по збору якомога більшої кількості віруючих для доправлення їх до столиці з метою участі у щорічній Хресній ході.

Цього року ажіотаж навколо даного заходу як ніколи. Адже в світлі інформаційного протистояння, котре веде УПЦ і всі можливі проукраїнськи налаштовані організації, структури та прості громадяни, як ніколи важливо для московських попів показати гарну картинку та ще й гіперболізувати її до подекуди просто смішних розмірів.

А по факту, люди відмовляються виступати маріонетками, бо починають потроху розуміти, що ж відбувається, і що таке Московська церква. Тим паче, коли Україна воює на Сході, а держава-агресор використовує релігійний чинник в своїх інтересах. Перевізники відмовляють московським попам та не надають автотранспорт для доправлення людей в Київ. Єдині, кого можуть завербувати в свої поїздки представники УПЦ – люди похилого віку, котрим вже марно пояснювати, в якій же «церкві» вони перебувають і на користь чиїх інтересів їх використовують.

Зараз в стилі УПЦ знову підняти нічим не підтверджений шум, що їх вкотре притискають органи державної влади, деспотично ущемляють права віруючих, блокують виїзди віруючих. А для цього ж звісно застосовують свої карательні органи МВС, СБУ, ЗСУ і морських котиків. Скоріше всього вже підготовано пакет документів у всі можливі міжнародні структури про гоніння канонічних православних в Україні на кшталт перших віків християнства з притягнутою за вуха аргументацією та висвітленням подій в своєму руслі, як УПЦ робить роками. Підміна понять, гра термінами, а суть одна.

Українці потроху відкривають очі і коли це відбудеться вже остаточно, горе буде всім любителям «Руского міра».