НПН / Новини / Скандал в Лаврі. Московські попи влаштували виставку з фотографіями Путіна та Кирила (Фото)

Скандал в Лаврі. Московські попи влаштували виставку з фотографіями Путіна та Кирила (Фото)

Виставка була організована у Трапезному Храмі 

Московська православна церква в Україні влаштувала у Києво-Печерській Лаврі виставку до хрещення Русі з фотографіями президента Росії Володимира Путіна та патріарха Російської православної церкви Кирила. Про це повідомив активіст Олександр Куліковський, який розмістив на своїй сторінці у Facebook фото, джерела походження яких він не вказав.

Про це “НПН” стало відомо на сайті “Главком”.

Чоловік має намір направити відповідні запити до керівника заповідника Олександра Рудника, міністра культури Євгена Нищука та президента України Петра Порошенка. Куліковський впевнений, що розміщення фото Путіна є «пропагандою вбивці та світового терориста».

«Їду туди, щоб розібратися в ситуації, прийдеться визивати і поліцію і СБУ, щоб припинити знущання та наругу цими фото над тимчасово окупованою українською святинею», – зазначив активіст.

Виставка була організована у Трапезному Храмі.

Пізніше Куліковський повідомив, що, приїхавши до Лаври, не виявив фото з Путнім, лишилося лише декілька фото з патріархом Кирилом. Активіст зазначив, що усі написи на вивісках та плакатах зроблені іноземною мовою.

«Зараз я в Києво-Печерській Лаврі, як і думав, прибрали всі фото путіна, але з розміщенням їх будемо розбиратися вже завтра», – написав активіст після візиту до Лаври.

19 липня агентство Bloomberg з посиланням на джерела повідомило, що президент РФ Володимир Путін на зустрічі з президентом США в Гельсінкі 16 липня запропонував Дональду Трампу провести референдум на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

За словами джерел, про свою пропозицію Путін розповів на зустрічі з послами Росії 19 липня.

Співрозмовники агентства стверджують, що президент РФ заявив, що було вирішено не озвучувати ініціативу про референдум публічно, «аби президент США міг її обдумати».

Раніше президент США Дональд Трамп визнав особисту відповідальність Володимира Путіна за втручання в президентські вибори 2016 року.