НПН / Новини / За зраду Батьківщини під домашній арешт, або як херсонський суд «покарав» спільника російських окупантів (Відео та Фото)

За зраду Батьківщини під домашній арешт, або як херсонський суд «покарав» спільника російських окупантів (Відео та Фото)

18 липня біля адміністративної будівлі Чаплинської прокуратури в смт. Чаплинка відбулася очікувана акція громадського протесту. Зібралося близько 15 осіб, серед яких були колишні військовослужбовці та учасники АТО.

Ми невипадково використали слово «очікувана», адже це виправдана зустріч з несправедливістю. Невдоволені люди зібралися у відповідь на обрання Херсонським міським судом запобіжного заходу  у вигляді домашнього арешту громадянину Галушку І.О. (місце реєстрації – смт. Чаплинка).

Для роз`яснення картини – цього «громадянина» раніше, 12 липня, співробітники СБУ виявили на Херсонщині як спільника російських окупантів, який сприяв незаконному захопленню Криму, проведенню псевдореферендуму, ініційованого окупаційною владою. Проти нього було розпочато кримінальне провадження.

Це доказано в ході слідчих дій, під час яких у Галушка І.О. було виявлено відомчу медаль Міністерства Оброни РФ «За возвращение Крыма», медаль так званої «Республики Крым» «За защиту Крыма» із відповідними нагородними документами, довідку виконкому однієї із селищних рад АР Крим про участь зловмисника у забезпеченні громадського порядку на виборчій дільниці, паспорт громадянина РФ та страхове свідоцтво РФ про пенсійне забезпечення. Крім того, знайшлися і збережені заохочувальні грамоти, видані російськими «Казацкими организациями» і так званими «органами местного самоуправления» тимчасово окупованої території АРК, заборонену комуністичну символіку та георгіївські стрічки (про це минуло тижня вже згадувалося на сторінках нашого видання).

Про те, що затриманого зрадника 13 липня Херсонський міський суд відпустив під домашній арешт, стало відомо Цензор.НЕТ з джерел в правоохоронних органах. Виявляється, судді було недостатньо медалі, 2 бойових гранат та довідки про охорону виборчої дільниці на референдумі.

Повертаючись до теми акції громадського протесту біля будівлі Чаплинської прокуратури, тепер ви розумієте, що таке зібрання було дійсно виправдане, та незважаючи на це, протестуючі поводили себе досить стримано.

Будемо і далі слідкувати за цією ситуацією, хоча, які ще треба докази, щоб довести суду вину і так винної людини?!