НПН / Новини / ВІДПОВІДЬ “СПІЛЬНО” / SPILNO.tv ЩОДО ЗАЯВ СЕРИКОВА

ВІДПОВІДЬ “СПІЛЬНО” / SPILNO.tv ЩОДО ЗАЯВ СЕРИКОВА

Під час нещодавньої конференції ОБСЄ в Києві з питань свободи слова сталася провокація, яка отримала розголошення в українських та російських ЗМІ.

Сергій Сериков (відомий як “Сірко”) заявив, що нібито передавав у 2014 році вибухівку режисерові Олегові Сенцову. При цьому він посилався на те, що перебував на той час у Криму в складі польової групи медіаактивістів SPILNO.tv, які висвітлювали окупацію російськими військами українського півострова.

Про це “НПН” стало відомо на сайті “Политком”.

Дійсно, в березні 2014 року Сергій Сериков кілька раз був водієм наших стрімерів Лідії Гужви та Володимира Карагяура під час відрядження до Криму. Проте, під час перебування на півострові контактів між SPILNO.tv та Олегом Сенцовим не було, ніяких вибухових речовин та зброї наші стрімери не перевозили.

Також мусимо заявити, що Сергій Сериков не був нашим активістом, не мав жодного стосунку до мережі стрімерів SPILNO.tv і не виконував жодних редакційних завдань ні в Криму, ні поза ним. Історію взаємин Серикова з стрімерами SPILNO.tv вже оприлюднила Лідія Гужва. Також маємо додати, що Сериков неодноразово під різними приводами звертався про грошову допомогу до кількох наших активістів (зокрема Анатолія Лазаренка та ін), посилаючись на бувалі “заслуги” перед нашим каналом.

Інцидент з Сериковим на конференції ОБСЄ розглядаємо як свідому сплановану провокацію задля дискредитації Олега Сенцова та кампанії по його звільненню з російської в’язниці. Цьому підтвердженням є хронологія розкрутки теми у проросійських та російських ресурсах. Не дивно, що однією з перших цю “качку” підхопила Страна.UA та ряд інших провокаторських ресурсів в Україні.

Допускаємо, що Сергій Сериков міг надати неправдиву інформацію для піару власної персони, а проросійські медіа вхопились за цю можливість для дискредитації Олега Сенцова.

Представники SPILNO.tv готові надати будь-яку інформацію про випадки “взаємодії” з п. Сергієм Сериковим.

Звертатися до: 093 501 27 80