НПН / Новини / Інформаційний напад на СБУ — кому це вигідно?

Інформаційний напад на СБУ — кому це вигідно?

Останні роки Служба безпеки України залишається в центрі журналістської уваги. Причина – в пильній зацікавленості суспільства до діяльності спецслужби.

А приводів було багато — і розслідування замовних вбивств Хараберюша, Вороненкова, Шеремета, Окуєвої, і успішне попередження спроб викрадення російських опозиціонерів, і протидія незаконному гральному бізнесу, і, нарешті, запобігання убивству журналіста Аркадія Бабченка. Як і будь-яка спецслужба, СБУ переживала і сенсаційні перемоги, і болючі поразки.

Після подій на Майдані спецслужба теж реформується — люстрація, переформатування функціональних обов’язків — на все це потрібен час. І більшість це розуміють.

Проте, окремі ЗМІ розгортають в країні інформаційну кампанію по знищенню іміджу української спецслужби шляхом дискредитації її керівництва.

Ціль наразі фальсифікаторами визначена – Павло Демчина – перший заступник голови Служби, керівник Головного управління «К». У якості основної зброї інформаційної агресії проти СБУ використовується без міри розпіарений спільний проект “Радіо Свобода” і телеканалу «UA: Перший» «Схеми». Промотивовані журналісти телеканалу вже вдруге звертають увагу на Демчину. Нове розслідування журналістки «Схем» Валерії Єгошиної мало чим відрізняється від попередньої передачі — ті ж самі звинувачення у корупції, незаконному збагаченні. Спостерігається відсутність у журналістки нових «дискредитуючих» матеріалів, сюжет постійно крутиться навколо раніше оприлюднених Схемами т.зв. «фактів зловживань».

Джерело “antikor.com.ua