НПН / У Конгрес США внесли резолюцію, що нагадує про злочини Росії напередодні ЧС-2018

У Конгрес США внесли резолюцію, що нагадує про злочини Росії напередодні ЧС-2018

На розгляд американського Конгресу внесли двопартійну резолюцію щодо Росії, яка засуджує порушення міжнародних законів і відхід від цінностей ФІФА

Все це відбувається напередодні Чемпіонату світу з футболу в Росії, повідомляє “Голос Америки“.

Відповідну резолюцію внесли члени Палати представників Конгресу – республіканка з Флориди Ілеана Рос-Лейтінен і демократка з Огайо Марсі Каптур.

У резолюції нагадали про численні порушення з боку Кремля, зокрема про військову агресію проти України, нехтування правами людини та затримання політичних активістів і журналістів.

За словами Каптур, резолюція має показати спільноті, що у США не забули про тривалу російську кампанію дезінформації, втручання у вибори, порушення прав людини і насильство в різних точках світу.

“Ми зобов’язані об’єднатися проти сил тиранії і не підривати ефективність глобальних санкцій щодо Росії за допомогою напливу туристів, який, швидше за все, піде на користь лише багатим олігархам – друзям Путіна”, – наголосила Каптур.

Рос-Лейтінен тим часом додала, що ця резолюція повинна змусити режим президента Володимира Путіна відповісти за свої дії.

“У той момент, коли увагу світу буде сфокусовано на Росії, нам потрібно… закликати ФІФА змінити свої правила, щоб диктатори більше не могли удостоюватися проведення престижних заходів, які створюють для їхніх клептократичних режимів видимість законності”, – підсумувала республіканка.