НПН / Новини / Ідеологічні набої – хронологія Одеси для росіян (Фото та Відео)

Ідеологічні набої – хронологія Одеси для росіян (Фото та Відео)

Незабаром 2 травня і російські пропагандисти традиційно активізують маніпуляції і фейки на тему подій 2 травня 2014 року в Одесі. Пригадаємо хронологію подій, яку відновив Антон Павлушко на своїй сторінці соцмережі Фейсбук ще у 2015 році. Ця інформація розбиває всі маніпуляції довкола трагічних подій в Одесі, організованих Кремлем.

Про це “НПН” стало відомо на сторінці у Фейсбук “Roman Burko” із посиланням на сайт “Inform Napalm”.

Одеську пожежу 2 травня в будинку профспілок часто використовують адепти російського світу як якусь відправну точку. Мовляв, сидів Ваня на печі в якомусь Хабаровську, гостро переживав через телевізор події на Майдані, стежив за кожним злочином “київської хунти”, а потім подивився на Одесу і пішов записуватися в “ополчення”.
Українська сторона теж якось дивно рефлексує на цю подію, мовляв, справді, якби не ця подія, то все було б якось інакше. Ой, створили картинку для російського телебачення…
Також чути голоси кримської вати, яка спочатку 16 березня сходила на референдум, потім півтора місяця вже жила під російським прапором і раптом сталася Одеса і отут вони й вирішили не жити більше з Україною.
Тож згадаймо, що було перед одеською пожежею, яка була хронологія подій:
  • 19 лютого після невдалого штурму силовиків згорів київський Будинок профспілок – щонайменше 2 загиблих (за іншими даними 11 і більше)

Фото Facebook  Evgen Buderatsky

  • 20-22 лютого – понад 50 розстріляних протестувальників, всього за час Майдану вбито понад 100 людей

  • 22-23 лютого російська армія починає анексію Криму (прим. ред. про шляхи прихованого перекидання військ, польові табори в Криму одного з підрозділів ЗС РФ ми нещодавно опублікували масштабний звіт)

Фото з профілю водія автомобільного відділення взводу забезпечення батальйону спеціального призначення в/ч 27777 Мідаєва Ільяса Хазіровича, порт «Крим»
  • 27 лютого російський спецназ захоплює будівлю парламенту та уряду Криму (прим. ред. – на сьогодні Прокуратура АРК відновила похвилинно хронологію подій під стінами ВР АРК 26 лютого 2014. Встановлено, що зі сторони проросійських активістів, які стояли с гаслами від’єднання півострова від України, були перевдягненні військові регулярних військ Російської Федерації)

  • 1 березня на мітингу в Харкові над облрадою прапор Росії піднімає московський журналіст Михайло (псевдонім “Міка Ронкайнен”). У місті активно проходять мітинги з участю гастролерів з Курська і Бєлгорода.

  • 13 березня в Донецьку побиття учасників проукраїнського мітингу, вбили українського активіста Дмитра Чернявського. Пізніше стало відомо, що на мітинг активно звозили “протестувальників” з Ростовської області

  • 15 березня в Криму знайшли тіло зі слідами катування – це був кримський татарин, який зник ще 2-3 березня.

  • 16 березня на проросійському мітингу в Харкові зафіксували тоді ще нікому невідомого “Моторолу” (прим. ред. – див. на хронометражі 5:52)

  • 18 березня під час штурму картографічної частини в Сімферополі росіяни вбили українського прапорщика Сергія Кокуріна

  • 7 квітня в Криму російський солдат застрелив українського майора Станіслава Карачевського

Того ж дня в Донецьку проголошують т. зв. “днр” і призначають “референдум про самовизначення” на 11 травня.
  • 12 квітня банда Стрєлкова-Гіркіна захопила будівлю міліції в Слов’янську

  • 12-14 квітня на в’їзді в Слов’янськ росіяни вбили четверо українців – двох співробітників СБУ і двох цивільних.
  • 21 квітня в Сіверському Донці знайшли трупи раніше викраденого росіянами депутата з Горлівки Володимира Рибака і київського студента Юрія Поправка

  • 25 квітня в Краматорському аеропорту підірвали український гелікоптер Мі-8

  • 28 квітня в Луганську проголошують створення т. зв. “лнр”.
  • Вранці 2 травня під Слов’янськом було збито два українських гелікоптери Мі-24, загинуло п’ятеро членів екіпажу.
І от тільки після всього цього сталась пожежа в Одесі.
Якщо ви почуєте від когось обурення подіями другого травня в Одесі, то нагадайте йому, що обурюватися треба було і раніше.
Якщо підняв зброю проти українців після одеської пожежі, то, виходячи з хронології, зрозуміло, що всі українці, що загинули раніше, його просто не цікавили.
Події в Одесі 2 травня – всього лише ідеологічний патрон у війні Росії проти України. А звичайними патронами росіяни почали вбивати українців задовго до 2 травня.